Wird geladen …

mer känsla, mer växtlighet

vi lanserar primus lite ii bio

PRIMUS LITE II BIO TILLVERKAD AV VÄXTER FÖR ATT GE MINIMAL INVERKAN PÅ DIN BIOMEKANIK OCH PÅ MILJÖN

Primus Lite II Bio, är vår nya växtbaserade sko, tillverkad av över 30 % naturliga växtbaserade material. Vår filosofi är enkel, minimalistiska skor innebär färre processer och mindre material så att du kan njuta av en maximal kontakt mellan dina fötter och marken du går på. Färre processer innebär också mindre inverkan på miljön.


gjord av växter

MAJS

Växtbaserad bilogisk TPU tillverkad av yellow dent-majs. En fermenteringsprocess konverterar, på samma sätt som vid ölbryggning, glykos från majsstärkelsen till den magiska ingrediens som vi förvandlar till stretchiga ovanläder och hållbara sulor.

 

NATURGUMMI

Vi blandar ner detta naturliga, starka och greppvänliga gummi, som hämtats direkt från gummiträd i Vietnam, i våra sulor.

ALGSKUM

Att skörda alger inte bara renar och återställer miljön, det ger också en utmärkt ingrediens för att tillverka innersulor av superlätt skum och yttersulor av naturgummi som presterar utmärkt ute i naturen.


KOLDIOXIDUTSLÄPP

Alla vet vi att vi måste skära ner på koldioxidutsläppen drastiskt om vi ska kunna leva vidare i flera generationer på en lyckligare och friskare planet. Bio-skon använder mer än 30 % förnybar, växtbaserad teknik istället för bara petrokemiska syntetmaterial, och detta är vårt första steg mot en helt biobaserad sko. 

Vårt mål är Earth Positive-skor som ärbra för dig och för planeten. Den här skon är inte perfekt, den innehåller fortfarande icke-växtbaserade material, men den är ett steg i rätt riktning och det är bättre att utvecklas mot något godare än att stå still. 

2020 VAR VI A B-CORPS MED BETYGNING AV 98,8. VI ÄR PÅ EN RESA FÖR ATT FÖRBÄTTRA DETTA VARJE ÅR.

Vi lär oss och blir bättre med varje sko vi gör det här är bara början.

Mindre sko mer känsla

Vivobarefoot shoes are thin, wide and flexible, made to reclaim feeling through your feet. Once you step into a pair, the sensory connection you were born with comes to life again - you feel everything.

 

Med breda skor kan dina tår (framförallt dina stortår) ge en bred och stabil stödyta

 

De tunna punkteringsbeständiga sulorna gör att 200 000 nervändar i varje fot kan förse hjärnan med den sensoriska feedback du behöver för att röra dig rätt

 

En flexibel sko formad som en fot gör att dina muskler och leder kan belasta, snedda av och skjuta från med en naturlig spänst i steget.

relaterade artiklar

ATT TILLVERKA BIO

Hållbarhet täcker många områden och kan nås på många sätt. men att göra produkter som är positiva för.......

SHOE MADE USING ALGAE

The Ultra III Bloom, the world’s first  shoe made using Algae removed from waterways from around the globe.

Varför barfota?

Den naturliga foten är bred (fläktformad), flexibel (med tre dynamiska valv) och sensorisk (med tusentals nervändar)