Wird geladen …

FIRA BASQUIAT'S

REBELLISK NATUR

 

KONST-INFUSERADE SKODONFRÅN ETIOPIEN

Vi ser Jean-Michel Basquiat som en av världens mest originella rebeller, som någon som ifrågasatte status quo - och just nu ropar världen efter själar med sådan anda. 

 

På Vivobarefoot vill vi inte göra skor som någon annan, vi vill skapa skor som förbinder dig med din fotsula - skor som återkopplar kroppen, sinnet och planeten. 

 

Handgjorda i Etiopien, den här kollektionen är en hyllning till Basquiats natur och stil. Afrikas rytm rungar genom varje par. Tillverkat med mjukt och subtilt Wild Hide-läder som kommer från etiopiska småbönder, ger varje par sina tillverkare stöd samt stöder lokala samhällen.

ABABA BASQUIAT VUXEN

Heads var en viktig del av Basquiats arbete i början av 1980-talet och resulterade i några av hans mest samlingsbara och mycket önskade konstverk.

ABABA BASQUIAT VUNXNA OCH BARN

En Mini-Me-version för vuxna och barn är Test Pressing, som var omslaget till hip-hop-singeln Beat Bop, av amerikanska hip-hop-artisterna Rammellzee och K-Rob.

ABABA BASQUIAT BARN

På barnskor finns Pez Dispensers, med en T-Rex som bär Basquiats distinkta kronmotiv.

© Estate of Jean-Michel Basquiat. Licensierad av Artestar, New York

ALLA SKOR BÄR STOLT TILLVERKAT I AFRIKA PRISET, VILKET BETYDER ATT PRODUKTERNA ÄR OBEROENDE VERIFIERADE FÖR DERAS KVALITET, ANVÄNDA MATERIAL OCH ETISK PRODUKTION.

VARFÖR BAREFOOT?

Våra skor är gjorda breda, tunna och flexibla för att få tillbaka känslan genom dina fötter. När du sätter på dig ett par vaknar den sensoriska förbindelsen du föddes med till liv - du känner allt igen.

 

Prova vår 100-dagars provperiod.

BREDA FÖR NATURLIG STABILITET

Brett betyder att tårna har tillräckligt med spelrum för att ge dig stabilitet och stöd.

TUNN FÖR NATURLIG KÄNSEL

Tunn betyder att dina fötter är i kontakt med all sensorisk återkoppling som behövs för avancerade rörelser.

FLEXIBLA FÖR NATURLIG STYRKA

Flexibel innebär total respons från dina muskler och senor, vilket ger en naturlig fjädring i ditt steg.