12.11.2018

Återställ ditt allt

Darryl har använt våra skor sedan han fann löpningen 2008.

 

Jag har alltid känt en undermedveten, primal dragning till friluftslivet, naturen och att röra på mig. Efter att jag lämnat universitetet 21 år gammal började jag att jaga snön som professionell freeride-åkare, jag reste jorden runt och tillbringade mer än 250 dagar om året i bergen. 26 år gammal gjorde jag min sista skidsäsong och påbörjade utbildningen till pilot. Även om jag älskar att lära mig saker kvävs jag av klassrummet, inaktiviteten känns outhärdlig. Då upptäckte jag terränglöpning!

Jag känner mig alltid uppfriskad, lugn och alert efter att ha tillbringat tid utomhus, oavsett förhållandena. Förutom att stimuleras av solljuset uppskattar jag också att bryta mig loss från vardagslivets bekvämligheter när det är mörkt, kallt, regnigt och/eller blåser och en personlig favorit är att springa i snö. Det är dessa olika ytterligheter som gör att jag kan utvidga mina sinnen för att försöka optimera min kapacitet. När det är dags att skärpa sig och sätta igång med arbetet är det mycket lättare att fokusera!

Mitt heltidsjobb som pilot och simulatorinstruktör för Norwegian Airlines gör att jag kan arbeta hårt och leka lika hårt, därför behöver jag ta hand om mina fötter. På jobbet använder jag Scott. Hemma är jag mest barfota eller så använder jag Ultra 3 utomhus. Jag har nyligen börjat springa i sandalen Eclipse, en befriande upplevelse, och jag skulle rekommendera den till alla som gillar friheten i barfotalöpning men vill ha skydd mot stenar och annat. Men skulle jag välja en favoritsko är det primal Trail SG eftersom den är lätt, passar bra, har bra grepp och fungerar utmärkt i de tuffaste förhållandena!’

Vad har du för tips till de som vill gå över till barfotalöpning?

 ‘Var barfota varje chans du får. Börja med att ta av dig skorna hemma. Gå sedan över till att tillbringa tid utomhus, antingen i barfotaskor eller helt oskodd. Läs på om teknik och hitta en tränare för att få den att sätta sig när du känner dig redo att börja springa. Ta det försiktigt och låt kroppen anpassa sig. Detta kan ta tid!’

 

Gå innan du springer

Se vår forskningssida >> 

Följ Darryls äventyr på Instagram @skiingrunningpilot

Se hela hans berättelse >>

Gå med i vår maillista

Få exklusiva uppdateringar på utförsäljning, berättelser och produktlanseringar

 

JOIN OUR MAILING LIST

Receive exclusive updates on promotions, news and product launches